Verbeter je leven: word gezonder

Mensen zijn zich meer bewust van hun eigen gezondheid. Nog belangrijker: ze zijn zich ook meer bewust van hun eigen rol binnen die gezondheid. Met andere woorden weten mensen steeds meer wat ze moeten doen om gezonder te gaan leven. Daar is gezond eten en drinken natuurlijk een uitstekend voorbeeld van. Maar wat kun je nog meer doen om een gezonder leven te gaan leiden? In dit artikel lichten we het verder voor je uit.

Gezonde voeding

Op punt 1 staat natuurlijk gezonde voeding. Zonder gezonde voeding (of een gezonde binnenkant) kun je de rest van onze adviezen ook wel in de wind slaan. Gezonde voeding is gevarieerde voeding, bevat veel vezels, mineralen en vitamines. Gezonde voeding bevat weinig koolhydraten en zeker geen koolhydraten uit suikers. Een gezonde maaltijd zet je het liefst drie keer per dag op tafel door je bewust te zijn van wat gezond is. Zaken als Project Gezond, de Voedselzandloper en het Voedingscentrum kunnen hierbij mede bepalend zijn.

Los van gezonde voeding adviseren we ook de onderstaande punten.

Slaap

Zorg dat je minstens 7 uur per nacht slaapt. Je lichaam heeft het nodig om na een dag vol actie tot rust te komen. Het herstelt zich in de nacht. Je geest komt dan ook tot rust. Mensen die minder stress ervaren slapen doorgaans beter en houden op die manier hun gezonde levensstijl in beweging.

Ga gezonder leven

Stress

Voorkom stress. Makkelijk gezegd, misschien, maar doe in elk geval dingen waar je gelukkig en blij van wordt. Onderzoek toont steeds weer aan dat een gezonde levensstijl vooral werkt bij mensen die lekker in hun vel zitten. Die zijn eerder geneigd om hun gezonde patronen aan te houden en verder uit te diepen dan mensen die niet blij zijn. Happy people bereiken vaak ook meer in het leven, omdat ze blaken van zelfvertrouwen. Dat hoeft overigens helemaal niets te maken te hebben met overgewicht!

Beweeg en sport

Bewegen en sporten zijn van cruciaal belang om een lekker, gezond en vooral fit leven te leiden. Je hoeft niet uren te zwoegen in de sportschool (tenzij je daar gelukkig van wordt en de effecten ervan ziet), maar het gaat erom dat je elke dag 30 minuten in beweging bent. Liefst nog wat meer. Bewegen kan ook wandelen zijn of fietsen (naar je werk). Het fijne van sport is dat je je hoofd even goed leeg kunt maken, waardoor je tijdelijk minder stress ervaart. Ook komen er bij sporten allerlei stofjes vrij die je een gevoel van geluk geven. Dat alles draagt bij aan een gezonde levensstijl.

Doe leuke dingen

Sociale contacten zijn belangrijk. Gezonde mensen stappen eerder op nieuwe mensen af, omdat ze zich gezond en gelukkig voelen. Je kunt het ook proberen om te draaien en op mensen afstappen met het doel gezonder en gelukkiger te worden. Vind je dat eng? Heel veel mensen vinden dat eng. Gelukkig zijn er op sociale media (zoals Facebook) hele groepen te vinden van mensen die op zoek zij naar vriendschappen om leuke dingen mee te doen.

Geluk heb je zelf in de hand

In dit artikel hebben we je proberen te helpen geluk te vinden en zo gezonder te worden. Je hebt geluk zelf in de hand. Wees niet bang om het te verzilveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *