Begin vandaag nog met Paleo

Het Paleo dieet is in Nederland en veel andere landen bezig met een heuse opmars. Steeds vaker kiezen mensen ervoor om Paleo te gaan in plaats van met een ander dieet af te vallen. Het Paleo dieet is dan ook niet zozeer een dieet. Het is eerder een levensstijl die je aan moet passen om te helpen gezonder te gaan eten.

In dit artikel:

  1. Wat is het Paleo dieet?
  2. Hoe kun je afvallen met het Paleo dieet?
  3. Vandaag nog beginnen met Paleo?

 

  1. Wat is het Paleo dieet?

Gekscherend wordt het Paleo dieet ook vaak het oerdieet genoemd. Waarschijnlijk komt dat door de overlap van het Paleo dieet met het caveman dieet in de Verenigde Staten. Dit “grotbewoners” dieet gaat namelijk uit van opvattingen sinds de oertijd, preciezer gezegd: sinds het stenen tijdperk.

In het stenen tijdperk leefden er jagers en verzamelaars, zoals je wellicht nog weet uit de geschiedenisboeken. Deze zochten zelf naar hun eten of jaagden op dieren om eten te maken. Het idee is dat dit erg gezond was.

De dieren zitten vol met eiwitten en in bessen, zaden en vruchten zitten andere vitamines en mineralen die helpen om gezond te blijven en gezond te ontwikkelen.

Welvaartsziektes, waaronder obesitas en overgewicht, speelden helemaal geen rol in het stenen tijdperk, simpelweg omdat de voeding dat niet toeliet. Die gedachte sijpelt door in het gedachte achter dit dieet.

Gezonder eten, door meer eiwitten en minder koolhydraten te eten, kan helpen om standaard gezond te zijn en snel af te vallen.

 

  1. Hoe kun je afvallen met het Paleo dieet?

Stelt het Paleo dieet je echt in staat om af te vallen? Het antwoord daarop is wat velen graag horen: jazeker! Het Paleo dieet kan helpen om in korte tijd toch heel veel gewicht te verliezen. Een paar kilo in de week zou al heel goed mogelijk kunnen zijn.

Dat heeft ermee te maken dat je met Paleo gericht zoek tnaar producten en gerechten die koolhydraatarm zijn en vol zitten met eiwitten. Die voeding is zo gezond dat je er vanzelf van afvalt. Je komt namelijk heel weinig aan en je lichaam moet hard werken om alles te verbranden.

Paleo is vriendelijk voor het menselijk lichaam. De reden dat mensen in de prehistorie stierven had vaak te maken met de gevaarlijke omstandigheden en de nabijheid van wilde dieren en helemaal niets, of in ieder geval: vrij weinig, met voeding en ongezonde levensgewoonten.

 

  1. Kun je vandaag al beginnen met Paleo?

Paleo is op zich niet moeilijk. Het vereist een beetje basiskennis, en die heb je met dit artikel. Ga op zoek naar koolhydraatarme producten en ingrediënten en zoek eiwitrijke producten om maaltijden mee te maken. Eet dat voor ontbijt, lunch en diner en je bent al heel Paleo.

Rustig aan beginnen? Vervang dan bijvoorbeeld het ontbijt. Brood, wat veel mensen ’s morgens eten, is namelijk niet Paleo. Het zit vol met koolhydraten. Eet liever een stevige omelet met ui, paprika en spek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *