Begin vandaag nog aan een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet kan wonderen doen voor iemand die gewicht wil verliezen. Het is een populaire en vrij toegankelijke vorm van diëten en met een beetje doorzettingsvermogen verlies je tot wel drie kilo in de week door te letten op je koolhydraten.

Geen wonder dus dat er buitengewoon veel interesse is in het koolhydraatarme dieet. In dit artikel wordt antwoord gegeven op de volgende vragen:

  1. Wat is het koolhydraatarme dieet?
  2. Hoe volg je een koolhydraatarm dieet?
  3. Waar vind je koolhydraatarme recepten?
  4. Kun je vandaag beginnen met een koolhydraatarm dieet?

Koolhydraatarm is erg lekker

  1. Wat is het koolhydraatarme dieet?

Koolhydraten staan centraal in het koolhydraatarme dieet. Maar anders dan bij het eiwitdieet, waarbij je eiwitten juist moet nuttigen, is dat bij koolhydraten niet het geval. Je moet koolhydraten zien te minderen.

De gedachte is dat koolhydraten een onnodige toevoeging zijn aan onze voeding en dat ze ons dik maken. Dat is waar, want koolhydraten worden door het lichaam opgeslagen als suikers. Ze worden als vetten verwerkt en maken ons dus onnodig een stuk dikker.

Een koolhydraatarm leven zal een leven zijn waarin je minder dik bent en lekkerder in je vel zit.

 

  1. Hoe volg je een koolhydraatarm dieet?

Eén van de eerste die met een koolhydraatarm dieet kwam, was dokter Atkins. Deze Amerikaanse arts ontdekte de negatieve effecten van koolhydraten toen hij hier tests mee deed. Hij schreef een boek en een methode over hoe je zonder koolhydraten een stuk slanker zou kunnen worden. Het werd een hit.

Zijn boek vloog de hele wereld over. Vele mensen begonnen aan de zogenaamde low carb lifestyle (levensstijl van weinig koolhydraten) en vielen succesvol af.

Intussen is de koolhydraatarme gedachte doorgegroeid en zijn veel meer goeroe’s opgestaan die zweren bij het minderen van koolhydraten.

 

  1. Waar vind je koolhydraatarme recepten?

Om koolhydraatarm te gaan eten moet je beschikken over de juiste recepten en ingrediënten. Gelukkig kom je met het internet en in de plaatselijke super al heel ver. Want je kunt heel eenvoudig ingrediënten vinden. Je moet vooral zoeken naar noten en zaden, groenten en fruit (maar wel oppassen met welke soort fruit!) en pasta, rijst en zeker ook brood uit de weg gaan. Op die manier vind je ongetwijfeld snel een goede manier om aan het dieet te voldoen en de lekkerste recepten op tafel te toveren.

Koolhydraatarm dieet boeken zijn erg populair

  1. Begin vandaag nog!

Je kunt vandaag nog beginnen aan dit dieet. Het is heel eenvoudig, als je weet waar je naar moet zoeken. Ga dus op onderzoek uit en vind lekkere recepten die je zo uit de supermarkt kunt halen. Het beste is om een ontbijt koolhydraatarm te volgen en even later ook de maaltijd in de avond. Tussendoortjes vervangen door water kan ook al een goed begin zijn.

Het Atkins dieet zelf is natuurlijk het beste voorbeeld van een koolhydraatarm dieet. Atkins brengt dan ook tal van producten uit die goed kunnen helpen om nog meer af te vallen, zoals bepaalde repen, shakes, limonade, drankjes, brood (koolhydraatarm brood!) en andere gerechten. Hier moet je echter wel wat dieper voor in de buidel tasten.

Zit je nog te dubben of dit wat voor je is? Doe het dan zonder die Atkins-lijn en ga op zoek naar koolhydraatarme recepten op internet die je makkelijk en snel zelf klaar kan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *