Begin vandaag met het eiwitdieet

In Nederland vallen op dit moment 45.000 fanatiek af door middel van een eiwitdieet. Een eiwitdieet is een dieet dat uitgaat van eiwitten. Je eet meer eiwitten op een dag, waardoor je veel meer af kan vallen.

Het eiwitdieet is erg populair geworden in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In dit artikel aandacht voor de volgende vragen:

  1. Wat is het eiwitdieet?
  2. Wie is dokter Dukan?
  3. Hoe kun je afvallen met eiwitten?
  4. Vandaag nog beginnen met het eiwitdieet?

Boeken over het eiwitdieet

  1. Wat is het eiwitdieet?

Het eiwitdieet gaat uit van de kracht van proteïnes. Proteïnes zijn stoffen die spiermassa aanmaken en ervoor zorgen dat je lichaam goed kan functioneren.

Het eiwitdieet laat je meer eiwitten eten dan je ooit gedaan hebt. Daardoor val je af. Eiwitten hebben een goed effect op de aanmaak van spiermassa. Ze zorgen ervoor dat je lekkerder in je vel zit en ze zorgen ervoor dat afvallen een stuk gemakkelijker gaat.

Het internet en tegenwoordig ook tal van kookboeken, staan vol met eiwitrijke recepten. Je kan dus makkelijk afvallen met het eiwitdieet, zonder al te ver te hoeven zoeken.

 

  1. Wie is dokter Dukan?

Heb je liever wat meer houvast tijdens het afvallen? Dan kan het helpen als je een dieet volgt volgens bepaalde stappen.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd het eiwitdieet mateloos populair en dat kwam met name door de komst van het DUKAN dieet. Het DUKAN dieet is bedacht door dokter Dukan uit Frankrijk. Hij onderzocht de werking van eiwitten op het lichaam en stelde een voedingsplan samen dat al snel werd omgedoopt tot dieet.

In de hele wereld wordt vandaag de dag nog dankbaar gebruik gemaakt van het dieet van deze dokter uit Frankrijk.

Intussen zijn we wel wat verder en dient het DUKAN dieet als basis voor veel andere eiwitdiëten, waaronder Reasons en Vitadis. Ook Paleo vertoont veel overeenkomsten met het eiwitdieet.

 

  1. Hoe kun je afvallen met eiwitten?

Wat is precies de werking van die eiwitten en hoe kun je er dan mee afvallen? Eiwitten hebben twee eigenschappen die het lichaam helpen, namelijk de aanmaak van spieren. Spieren helpen van zichzelf al vetten om te zetten in nog meer spieren. Wie over veel spiermassa beschikt valt dus vanzelf af en bouwt spiermassa op. In gewicht neem je niet zozeer af, maar wel in vetpercentage.

Een andere eigenschap van eiwitten is dat ze zich moeilijk laten verteren. Je motortje moet dus hard werken om alles te verbranden, wat resulteert in het verbranden van nog meer energie.

Schema van eiwitten

  1. Vandaag nog beginnen met het eiwitdieet?

Letten op je voeding is eigenlijk alles wat je moet doen om het eiwitdieet succesvol te laten zijn. Je kan dan ook vandaag nog beginnen met het volgen van het eiwitdieet. Zonder al teveel moeite. Je gaat bijvoorbeeld op zoek naar producten waar veel eiwitten inzitten. Je gaat op zoek naar eiwitrijke recepten en probeert zowel het ontbijt als het diner te vervangen door eiwitrijke maaltijden.

Op die manier kun je vandaag nog beginnen. Bevalt het? Dan is het eenvoudig om dagelijks meer eiwitten te gaan eten en dus af te gaan vallen met het eiwitdieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *