Afvallen met gemak

Als afvallen makkelijk was, zouden veel minder mensen zo dik zijn. Afvallen met gemak, dat is wat veel mensen zoeken, en maar weinig vinden. Terwijl het, met een paar tips, toch echt heel goed mogelijk is om vrij makkelijk af te vallen.

In dit artikel aandacht voor de volgende zaken:

 1. Hoe kun je makkelijk afvallen?
 2. Hoeveel kilo val je dan af?
 3. Wat kun je doen om meer af te vallen?
 4. Is afvallen altijd zo moeilijk?

 

 1. Hoe kun je makkelijk afvallen?

Het gemak dient de mens. Een veelgehoorde uitspraak die ook voor afvallen opgaat. Mensen slanken graag af, maar het moet niet te ingewikkeld zijn. Om te bepalen wat voor jou makkelijk is, moet je denken aan de volgende zaken:

 • Wel of niet sporten om af te vallen?
 • Wel of niet minderen met koolhydraten?
 • Wel of niet minderen met vet?

Wil je echt gaan afvallen? Dan moeten er dingen anders in je leven. Omdat je een bepaald stramien gewend bent, moet je een omslag gaan maken en die omslag kan bijvoorbeeld beweging zijn. Meer bewegen kan wonderen doen voor je lichaam en het afvallen. Als je veel beweegt en daarbij gezond eet, val je veel af per week.

Koolhydraten vormen een andere categorie. Eten zit tegenwoordig vol met koolhydraten. Hoe meer je er eet, hoe meer er wordt opgeslagen als vetten (suikers) en hoe dikker je wordt. Letten op koolhydraten kan een enorme verandering teweeg brengen in je vetverbranding en stofwisseling.

Wel of niet minderen met vet? Vet zit ook in veel producten. Hoewel vet niet zo schadelijk is als koolhydraten, kunnen teveel vetten je een stuk dikker maken. Probeer daarom vetten uit de weg te gaan.

 

 1. Hoeveel kilo val je dan af?

Met bovengenoemde veranderingen in je lichaam kun je met gemak 5 kilo afvallen in een week tijd. Maar dan moet je wel de combinatie doen. Meer bewegen zal je 2 tot 3 kilo per week opleveren, minderen met koolhydraten 1 tot 2 kilo en minderen met vet ongeveer 1 kilo.

Doe je dit gestructureerd en vol discipline? Dan is het mogelijk om in korte tijd heel veel af te vallen. Een paar weken zijn genoeg om op je gewenste gewicht te zitten.

 

 1. Wat kun je doen om meer af te vallen?

Door beweging en voeding te combineren doe je al heel veel om af te vallen. Wil je nog intensiever aan de slag gaan? Ga dan vooral intensief sporten. Krachttraining en cardio helpen je in korte tijd heel veel af te vallen.

In combinatie met de juiste voeding worden spieren aangemaakt en val je nog meer af.

 

 1. Is afvallen altijd zo moeilijk?

Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn. Dat mag duidelijk zijn uit dit artikel. Maar het is vaak wel wat je er zelf van maakt.

Hoe moeilijk vind jij het om af te vallen? En hoe ga je daarmee om? Wie wel af wil vallen maar niet wil gaan bewegen en ook niet op zijn voeding let, maakt veel minder kans dan iemand die op een dag besluit te gaan sporten, twee keer te gaan hardlopen, geen vetten en koolhydraten meer te eten en daarmee een stuk gezonder door het leven te gaan.

Maar verschillen zijn menselijk en iedereen valt af op een andere manier. De pijngrens ligt wat dat betreft voor de een een stuk hoger dan voor de ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *